SENIORYOGA

Alla kan yoga och det är aldrig för sent att börja! Kursen vänder sig till dig som kommit upp lite i åren och önskar finna ett sätt att påverka din hälsa och välbefinnande nu och framöver, samtidigt som du får en stunds samvaro med andra likasinnade över en trevlig fikastund efter passet. Samvaron och tillhörigheten som också spelar en stor roll i vårt välbefinnande. Passet består av mjuka och lugna övningar, med fokus på att finna djup och lugn andning i vila och rörelse. Passet avslutas med meditation/mindfulness. Övningarna som görs stående, sittande på stol eller liggande, kan hjälpa en åldrande kropps stela muskler och leder att bli mjukare, smidigare och starkare. Att få verktyg att på egen hand kunna hantera obalanser som problem med hjärtat, högt blodtryck, smärta, sömnbesvär, oro osv. Även du som inte är senior och tycker tiden passar bra är också varmt välkommen.

YINYOGA

Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Läs mer här.

rörlighetsträning & yoga

Detta är ett lugnare pass där vi fokuserar på att komma djupare in i kroppen. Vi jobbar igenom kroppen ordentligt med ett antal övningar där vi utmanar vår rörlighet och går sen vidare in i lätta yinyoga positioner. De fysiska positionerna blir också en genväg till ett lugnare och mer stressfritt sinne. Passar alla, gammal som ung! Du jobbar utifrån din egen förmåga och vi ger även vissa personliga tips & råd, vilket gör denna kurs mer exklusiv inkl att vi även är 2 ledare.

VINYASA yoga

Samsara Vinyasa har sitt ursprung i Ashtangayoga och är en uråldrig praktik för fysisk och spirituell utveckling. Positionerna är länkade till varandra genom en följd specifika övergångs-rörelser, som synkroniseras med det medvetna andetaget. Genom att integrera sinnets, kroppens och andningens funktioner får utövaren uppleva den sanna glädjen med yoga. Passar dig som vill ha en utmanande form av yoga. Både nybörjare och avancerade yogautövare är välkomna. Adam guidar dig där du befinner dig just nu.

yogamix (drop-in)

Detta pass är en mix av olika yogaövningar från olika yogastilar och även med inslag av Qigong och Tai chi. Övningarna varierar stående, sittande och liggande. Detta är ett mjukt och inkännande pass, men kan innehålla lite utmanande och balanserande övningar. Största fokus ligger på andningen. Bra komplement till fysisk träning och andra träningsformer, då yogan förstärker de positiva effekterna av den träning eller idrott du håller på med. Du blir starkare, smidigare och mer medveten om dina styrkor och svagheter. Passar alla oavsett konditionsnivå och ålder.

MEDIYOGA

MediYoga är en mycket lugn och djupverkande yogaform som består av långsamma, mjuka och inkännande rörelser. Kärnan i MediYoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt. Du som indvid tränas i att själv avgöra och känna in vilken nivå av anpassning som behöver göras utifrån egen förmåga och kapacitet.
Läs mer här.

Kundaliniyoga

Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga som består av rörelser, andnings- och fokuseringstekniker, avslappning samt olika typer av meditation. Kundaliniyoga är ett enhetligt och holistiskt system som ger energi såväl fysiskt, mentalt som emotionellt. Den bidrar till att skapa balans mellan anspänning och avslappning. Övningarna varierar mellan fysiskt utmanande till avslappnat lugna. Mantra och mantrasång är också en viktig del i passet och ibland kombinerar Kristin sången med gitarrens ljuva toner. Både nybörjare och vana yogautövare är välkomna. 

MEDIYOGA – TERAPEUTISK SESSION

Under en MediYoga – Terapeutisk Session går vi gemensamt igenom din situation genom ett terapeutiskt samtal där vi utifrån ett medicinskt och holistiskt perspektiv försöker identifiera orsaker och samband till rådande obalanser. Målsättningen med sessionen är att du skall få en ökad förståelse och ett individuellt upplägg på en nivå så att du själv kan träna hemma för att påverka din egen självläkning och balans. Läs mer här.

Höstens schema med kurser och drop-in hittar du här!